6h LeSlovakiaring

24.06.2010 00:00

17. celkově

2. v divizi I a II (do 2000ccm)

Tým jezdců a mechaniků:

Viktor Mechl

Lukáš Míček

Josef Karas

Ivan Chlud

Martin Beran

 

Náš druhý start na vytrvalostních závodech. A opět úspěšný.

Tradičně nás před startem čekalo překvapení. Večer mechanici nezajistili kapotu a ta rozbila čelní sklo. Praskliny vadily ve výhledu, ale sklo se nevysypalo. Telefonicky jsme hned zjišťovali, jestli nás pořadatelé pustí do závodu. Naštěstí svolili na reverz.

Samotný závod pak byl zajímavý. Na okruhu jsou velmi rychlé zatáčky, některé jsme i se sériovými pneu projížděli 160 km/h. Uměle vytvořené horizonty přidávaly adrenalin při dobržďování. Původně jsme chtěli doplňovat palivo a střídat jen dvakrát, ale po 45 minutách jízdy byla nádrž na polovině, takže jsme museli upravit strategii. 45 litrů v nádrži nám nestačilo ani na 200 km ostré jízdy.

Ke konci jsme si drželi pěkné 2. místo v divizi 1+2, ale půl hodiny před koncem přestal fungovat termostat a vyvřeli jsme vodu. Oprava nebyla možná, tak jsme dojížděli na volnoběh, aby motor těch posledních pár kol vydržel. Naštěstí jsme měli vyjetý náskok, který nám stačil na udržení druhého místa.

Překvapivě nám vydržela po celý závod jedna sada sériových ContiSportContact2 .

 

PS: těšíme se do Mostu, první závod jsme vynechali, protože jsme nestihli namontovat rám. Teď už je vše pohromadě a můžeme se pustit do vylepšování.

 

Fotky tady

https://mobil1rt.rajce.idnes.cz/1006_LeSlovakiaring/

Výsledky tady:

https://www.arcbrno.cz/novinky/?id=615

Vyhledávání

Kontakt

RCR team Napajedla