12 hodin LeBrno I

03.04.2010 08:00

14. celkově

2. v divizi I a II (do 2000ccm)

Tým jezdců a mechaniků:

Viktor Mechl

Ondřej Mechl

Josef Karas

Jiří Sedláček

Ivan Chlud

David Svída

Martin Beran

 

Náš první start na vytrvalostních závodech. A nadmíru úspěšný.

Byly to nervy. 5hodiny před startem jsme ještě pracovali na autě. Některé díly zkrátka přišly pozdě a tak se příprava auta protáhla. Pro mechaniky to znamenalo probdělou noc. Celý tým si to pak vynahradil nečekaným úspěchem v závodě.

Auto fungovalo bez nejmenších potíží. Neměli jsme ale žádné zkušenosti se spotřebou provozních kapalin, opotřebování pneu a brzd a nejvíc jsme se obávali nedostatečného chlazení. Proto jsme zvolili opatrnou strategii pravidelných zastávek po 45min s důkladnou kontrolou a střídáním jezdců. V první třetině závodu jsme tak nabrali ztrátu 7 kol na vedoucí vůz ve třídě.

Po prvních střídáních jsme poznali, že naše sériové ContiSportContact2 nedovolují v zatáčkách podobně razantní průjezdy, jako většinou týmů používané semislicky. Příjemně nás ale překvapila rychlost našeho vozu na rovinkách. Neztráceli jsme ani proti výrazně silnějším vozům. Na brzdy a vzatáčkách nás samozřejmě závodní speciály snadno předjely. Obavy z možných kolizí se nenaplnili. Na trati převládal gentlemanský přístup.

Průběžně jsme zkoušeli různé nastavení podvozku a sledovali chování vozu. Ve zbývajících dvou třetinách závodu jsme se rozhodli zastavovat v boxech jen po vyjetí celé nádrže, což nám spolu s pravidelnou svižnou jízdou umožnilo stáhnout ztrátu na čelo naší třídy. Překvapila nás téměř 50% úmrtnost především v silnějších divizích.

Shrnuto podtrženo-------------------------------------------------------------------------

Parádní zážitek, spousta zkušeností, pár nových přátelství, ...   to si musí zažít každý sám

 

PS: rally je něco úplně jiného, je více individuální. Na okruhu musí každý počítat s přímými soupeři a spoléhat se na celý tým. Prostě nemá to celé ve vlastních rukou. A to je ten adrenalin.

 

Pár foto je v galerii:

https://mobil1rt.rajce.idnes.cz/1004-LeBrno/

 

 

 

 

Vyhledávání

Kontakt

RCR team Napajedla